x

Traseul de biciclete pe malul Dunarii: Passau –  Viena


Traseul Passau – Viena pe malul fluviului Dunarea, unul dintre cele mai indragite trasee pentru activ-turism, este impartit in etape/zile astfel incat timpul rezervat ptr. vizitarea diferitelor obiective turistice, distractie, agrement, relaxare si pauze este usor realizabil.

Printre atractiile turistice ale acestui traseu sunt:

 • spectacolul natural “Schlögener Schlinge”
 • Linz-Capitala Culturala Europeana a anului 2009,
 • UNESCO-Heritage Wachau
 • pitorescul orasel medieval  si ruina cetatii Duernstein
 • celebra manastire benedictina Melk (1098)
 • metropola dunareana Viena
 • numeroase alte privelisti si obiective turistice de neuitat!

Sosire: zilnic din Aprilie pana in Octombrie

Categorie unitati de cazare: Hoteluri si pensiuni din categoria de 3* si  4*

Conditie fizica: Acest traseu comod, datorita coborarii line de la Passau la Wien,  nu va pune probleme biciclistilor, chiar putin antrenati sau incepatori, deoarece, traseul este descendent si astfel confortabil de parcurs.

Programul si etapele calatoriei
donauschlinge

 1. Zi: Sosire in Passau (cu automobil propriu sau cu tren)

Vizitarea orasului Passau numit si "orasul celor trei fluvii" cu un pitoresc centru istoric.

Cazare in Passau. Primirea documentatiei de calatorie si in cazul in care ati inchiriat si biciclete le veti primi si pe acestea in hotel.

 1. Zi: Passau – Schlögen: circa 40 km.

Dupa micul-dejun, calatorie pe cursul superior al Dunarii, unele din atractiile turistice sant manastirea  Engelszell, Schlögener Schlinge – un impresionant fenomen natural, declarat in anul 2008 “Monument al Naturii”.

Cazare in Schlögen.

 1. Zi: Schlögen – Linz: circa 56 km.

Mic-dejun in unitatea de cazare. Calatoria de astazi se desfasoara intr-un peisaj diversificat, pe langa lacul Kaiserau la Aschach, orasel cu frumoase cladiri in stil gotic, renascentist si baroc.

Parasind cursul superior al Dunarii, continuand prin podisul  Eferding pana in orasul Linz, port la Dunare si capitala regiunii Austria Superioara, capitala culturala europeana 2009!

Cazare in Linz.

 1. Zi: Linz – Perg: circa 47 km.

Dupa mic-dejun, vizitare, pe cont propriu a orasului Linz, apoi calatoria se continua la manastirea St. Florian (intrare si vizitare inclusa in tarif). Continuarea turului prin regiunea  Strudengau. Obiectiv turistic deosebit pe acest traseu este oraselul istoric Enns, cel mai vechi oras din Austria.

 Traversarea Dunarii su bacul la Mauthausen (posibilitate de vizitare a fostului lagar de concentrare si a carierei de granit invecinata), calatorie la Perg.

Cazare in Perg.

 1. Zi: Perg – Maria Taferl/Marbach: circa 55 km.

Dupa mic-dejun, calatorie prin impresionantul peisaj din regiunile Struden- si Nibelungengaus , trecand pe la castelul Dornach si pe langa castelul Grein (cel mai vechi castel locuit din Austria). Posibilitati, facultative, de vizitare. Mai departe pe langa “Peretele negru” o formatiune de granit cu forme bizare pana la Maria Taferl.

Cazare in Maria Taferl sau in regiune.

 1. Zi: Maria Taferl – Krems: circa 54 km.

Malurile Dunarii sant infrumusetate de celebrele vii ale regiunii Wachau dar si de impunatoare constructii istorice cu mare valoare cilturala, de exemplu celebra manastire Melk. Va recomandam sa va luati timpul necesar vizitarii acestei impunatoare constructii baroce si gradinilor sale. Pe acest traseu veti intalni pitoresti orasele istorice precum Spitz, Weißenkirchen, Dürnstein cu un pitoresc orasel istoric legat de istoria regelui Richard “Inima de leu” dar si a regelui Matei Corvin, precum si ruinele fortaretei medievale. Calatorie in pitorescu orasel Krems.  

Cazare in Krems.

Tip: Va recomandam o pauza la unul din restaurantele traditionale-rustic, cu vinuri si “schaps” din regiune, dar si specialitati de peste, aflate pe traseu.

 1. Zi: Krems – Tulln: circa 52 km. Calatorie cu trenul la Viena.

Dupa mic-dejun porniti pe un traseu usor ascendent dar cu un frumos peisaj pana la Tulln. Din Tulln veti calatori confortabil cu trenul pana la Viena, in timp ce bagajele va vor fi aduse de la Krems pana la unitatea de cazare vieneza. Odata ajunsi in Wien va astepta o bogatie de obiective turistice care asteapta sa fie vizitate, dar si posibilitati de agrement, shopping, petrecere a timpului liber.

Cazare in Viena.

 1. Ziua: In incheiere, intoarcere acasa sau calatorie cu trenul la Passau pentru preluarea automobilului, sau prelungirea sejurului in Viena, respectiv in alta regiune austriaca (Burgenland, Niederösterreich, etc.).

Aranjament servicii incluse:

 • 7 x cazare cu mic dejun in hoteluri sau pensiuni de 3* si 4*
 • Transferul bagajului pe traseul din hotel din Passau pana in hotel in Viena (max. 2 bagaje/pers., alte bagaje la tariff de 5,- €/bucata, de achitat on-spot) )
 • Intrare la manastirea St. Florian (valabil in perioada 01.05.-30.09.)
 • Transfer cu bacul incl. bicicleta intre Enns si Mauthausen
 • Calatorie cu trenul Tulln pana la Viena, incl. bicicleta
 • Transfer cu trenul de la Wien la Passau (Transferul bicicletei personale nu este inclus)
 • Material informativ (harta cu descrierea traseului, geanta mica )
 • Hotline la dispozitie intre 09:00-19:00
Tarif/Persoana/Aranjament servicii/Euro, in camera dubla:

Perioadele: 01.05.2021- 30.06.2021 si 01.09.2021 - 09.10.2021

in camera dubla in Pensiuni si Hoteluri 3* si 4* : 699,- €

Supliment Demipensiune/Sejur (fara cina in Viena!): 184,- €

Supliment Cazare in camera singla/Sejur: 219,- €

Zi sosire: Zilnic

Perioada: 01.07.2021 - 31.08.2021

in camera dubla in Pensiuni si Hoteluri 3* si 4* : 739- €

Supliment Demipensiune/Sejur (fara cina in Viena!): 184,- €

Supliment Cazare in camera singla/Sejur: 219,- €

Zi sosire: Zilnic

Reduceri copii:

0-5,9 ani: 100%

6-14,9 ani: 30%
Parcarea (in cazul sosirii cu automobil) este posibila in parcare publica in Bad Ischl (circa 15,- €/saptamana)

Inchiriere de biciclete, tarif saptamanal:
Bicicleta cu 21-viteze: de la 120,- €
Bicicleta electrica: de la 235,- €
ATENTIE: recomandam purtarea unei casti de protectie, de asemenea incheierea uneia asigurari de calatorie!

Folosire bicicleta electrica posibil de la 12 ani!

Turistii sunt responsabili pentru biciclete (daune sau furt)!

 
Anfrage / Request / Solicitare

Wenn Sie die im Kontaktformular eingegebenen Daten durch Klick auf den nachfolgenden Button übersenden, erklären Sie sich damit einverstanden, dass wir Ihre Angaben für die Beantwortung Ihrer Anfrage bzw. Kontaktaufnahme verwenden. Eine Weitergabe an Dritte findet grundsätzlich nicht statt, es sei denn geltende Datenschutzvorschriften rechtfertigen eine Übertragung oder wir dazu gesetzlich verpflichtet sind. Sie können Ihre erteilte Einwilligung jederzeit mit Wirkung für die Zukunft widerrufen. Im Falle des Widerrufs werden Ihre Daten umgehend gelöscht. Ihre Daten werden ansonsten gelöscht, wenn wir Ihre Anfrage bearbeitet haben oder der Zweck der Speicherung entfallen ist. Sie können sich jederzeit über die zu Ihrer Person gespeicherten Daten informieren. Weitere Informationen zum Datenschutz finden Sie auch in der Datenschutzerklärung dieser Webseite

Joomla Forms makes it right. Balbooa.com