x

Traseul  cicloturistic “Pe drumul romantic": Salzburg – Viena


Traseul Salzburg – Viena, pe “Drumul Romantic” si pe malul Dunarii, este unul dintre cele mai indragite si pitoresti trasee pentru cicloturism, va conduce din Salzburg prin Mondsee in statiunea imperiala Bad Ischl, oraselul inscris in UNESCO-Heritage Hallstatt, apoi pe cursul Dunarii prim Grein si incantatoarea Vale Wachau prin Emmersdorf-Krems la Viena.
Parcursul cicloturistic nu este dificil deoarece exista doar putine portiunii ascendente si este impartit in etape/zile astfel incat sa aveti sufiecient timp pentru vizitarea diferitelor obiective turistice, distractie, agrement, relaxare si pauze este usor realizabil.

Sosire: zilnic din Aprilie pana in Oktober

Hoteluri si pensiuni din categoria de 3* si  4*

Conditie fizica: Acest traseu comod nu va pune probleme biciclistilor, chiar putin antrenati sau incepatori, totusi putina fitness, forma fizica, rezistenta la pedalat precum si echipament potrivit (incaltaminte sportiva adecvata, pelerina de ploaie, rucksacj, protectie de soare, etc.) sunt necesare!

Programul si etapele calatoriei
hallstatt vara
 1. Zi: Sosire in Salzburg(cu automobil propriu sau cu tren)

Posibilitate de vizitarea orasului Salzburg, patria lui Wolfgang Amadeus Mozart, cu pitorescul sau centru istoric.
Cazare in Salzburg. Primirea documentatiei de calatorie si in cazul in care aveti inchiriate biciclete, le veti primi si pe acestea in hotel.

 1. Zi: Salzburg – Mondsee: circa 35 km, diferenta altitudine urcat 383 m/coborat 302 m

Dupa micul-dejun, pornire din Salzburg si calatorie in lungul raului Salzach pana in zona Salzburg-Nord. De aici pe drumul “Salzkammergut” in directia Eugendorf, Thalgau pana la pitorescul lac alpin Mondsee.
Cazare in Mondsee.

 1. Zi: Mondsee – Bad Ischl: circa 39 km. diferenta altitudine urcat 435 m/coborat 455 m

Mic-dejun in unitatea de cazare. Calatorie pana la Scharfling iar dupa un scurt urcus prin Scharflingpass veti ajunge la minunatul lac alpin Wolfgangsee. Pe traseul de pe malul de vest al lacului, calatorie pana in pitoresc sat alpin Strobl si apoi in statiunea imperiala Bad Ischl, locul de vacanta al celebrului cuplu imperial Franz Josef si Sisi.
Cazare in Bad Ischl.

 1. Zi: Bad Ischl-Hallstatt-Bad Ischl: circa 47 km. diferenta altitudine urcat 929 m/coborat 929 m

Dupa mic-dejun, calatorie in lungul raului Traun pana la Bad Goisern si pe malul estic al impresionantului lac alpin Hallstättersee pana Obertraun. De aici puteti pedala circa 5 km la Hallstatt sau puteti calatori cu vaporasul local de la pontonul statiei “Hallstatt Bahnhof” sau de la pontonul din Obetraun pana la pontonul din centrul Hallstatt “Hallstatt Markt”. Posibilitate de vizitare a celebrului orasel alpin, inscris in lista comorilor culturale UNESCO. Intoarcere din Hallstatt la Bad Ischl.
Cazare in Bad Ischl.

 1. Zi: Bad Ischl - Grein (calatorie cu trenul)

Dupa mic-dejun, predarea bicicletelor inchiriate (in cazul in care ati avut acestea) in biroul partnereului nostru din Bad Ischl. Calatorie cu trenul si bagajul propriu, incl. bicilete la Grein sau (daca ati rezervat extra) Transfer cu minibus la Grein.
Cazare in Grein.

 1. Zi: Grein - Emmersdorf: circa 62km. diferenta altitudine urcat 252 m/coborat 432 m

Dupa mic-dejun, (in cazul in care aveti biciclete inchiriate, receptionarea acestora in hotel) calatorie prin romanticul peisaj al regiunii Strudengau, in celebrul si pitorescul traseu de cicloturism al Dunarii. Posibilitate, facultativa, de vizitare a frumosului orasel Ybbs. Calatorie prin Ybbs, veche asezare din timpul imperiului roman, mai departe la Melk. Posibilitate de vizitare a celebrei si impresionantei manastiri benedictine Melk. Calatorie peste Dunare catre Emmersdorf, amplasat vis-a-vis de oraselul Melk.
Cazare in Emmersdorf.

 1. Zi: Emmersdorf - Krems: circa 35 km. diferenta altitudine urcat 233 m/coborat 257 m. 

Malurile Dunarii sant infrumusetate de celebrele vii ale regiunii Wachau dar si de impunatoare constructii istorice cu mare valoare culturala, de exemplu ruine alew vechilor cetati ce supravegeau calea Dunarii, vechiul drum al regilor si imparatilor!
Pe acest traseu veti intalni pitoresti orasele istorice precum Spitz, Weißenkirchen, Dürnstein cu un pitoresc orasel istoric legat de istoria regelui Richard “Inima de leu” dar si a regelui Matei Corvin, precum si ruinele fortaretei medievale.
Calatorie in pitorescu orasel Krems.  
Cazare in Krems.
Tip: Va recomandam o pauza la unul din restaurantele traditionale-rustic, cu vinuri si “schaps” din regiune, dar si specialitati de peste, aflate pe traseu

        8. Zi: Krems – Tulln: circa 46 km. diferenta altitudine urcat 17 m/coborat 36 m. Calatorie cu trenul la Viena.

Dupa mic-dejun porniti pe un traseu usor ascendent, dar cu un frumos peisaj pana la Tulln. Din Tulln veti calatori confortabil cu trenul S-Bahn pana la Viena, in timp ce bagajele va vor fi aduse de la Krems pana la unitatea de cazare vieneza. Odata ajunsi in Wien va astepta o bogatie de obiective turistice care asteapta sa fie vizitate, dar si posibilitati de agrement, shopping, petrecere a timpului liber.
Cazare in Viena.

       9. Ziua: In incheiere, intoarcere acasa sau calatorie cu trenul la Salzburg pentru preluarea automobilului, sau prelungirea sejurului in Viena, respectiv in alta regiune austriaca (Burgenland, Niederösterreich, etc.).


Aranjament servicii

 • 8 x cazare cu mic dejun in hoteluri sau pensiuni de 3* si 4*
 • 1x bilet de tren + bilet de autobus Bad Ischl-Grein (inclusiv bagaj si biciclete)
 • Calatorie cu trenul Tulln pana la Viena, incl. bicicleta
 • Transferul bagajului pe traseul din hotel din Salzburg la Mondsee, Mondsee-Bad Ischl, Grein-Emmersdorf, Emmersdorf-Krems, Krems-Viena - max. 2 bagaje pana in 25 kg./pers)
 • Material informativ (harta cu descrierea traseului, geanta mica )
 • Serviciu asistenta reparatii si schimbari biciclete intre 09:00-19:00 (valabil doar in cazul bicicletelor inchiriate)
 • Hotline la dispozitie intre 09:00-19:00
 • SAVE THE PLANET: Un copac va fi plantat in numele dumneavoastra in padurile regiunii Salzkammergut, pentru fiecare rezervare!
Tarif/Persoana/Aranjament servicii/Euro, in camera dubla:

Perioadele: 24.04.2023 - 01.07.2023 si 01.09. 2023 - 16.10.2023

in camera dubla in Pensiuni si Hoteluri 3* si 4*: 1 034,- €

Supliment Demipensiune/Sejur: 259,- €

Supliment Cazare in camera singla/Sejur: 344,- €

Zi sosire: Zilnic

 

Perioada: 01.07.2023 - 01.09.2023

in camera dubla in Pensiuni si Hoteluri 3* si 4* : 1 098,- €

Supliment Demipensiune/Sejur: 259,- €

Supliment Cazare in camera singla/Sejur: 344,- €

Zi sosire: Zilnic

Reduceri copii:

0-5,6 ani: 100%

6-14,9 ani: 30%
Parcarea (in cazul sosirii cu automobil) este posibila in parcare publica in Viena sau in Salzburg (incepand de la circa 20,- €/saptamana, de achitat on-spot) noi recomandam sosire in Austria cu mijloace de transport in comun, special tren.

Inchiriere de biciclete, tarif saptamanal:
Bicicleta cu 21-viteze KTM Trekking: de la 170,- €
Bicicleta electrica (pt. persoane minim 158 cm inaltime): de la 310,- €
ATENTIE: recomandam purtarea unei casti de protectie, de asemenea incheierea uneia asigurari de calatorie!
Pentru daune la biciclete inchiriate este responsabil chiriasul!
Pierderea cheii lantului de siguranta al biciletei costa 20,- €!

Pentru persoane cu inaltime peste 190 cm: tarife inchiriere bicilate speciale doar la cerere!

 
Anfrage / Request / Solicitare

Wenn Sie die im Kontaktformular eingegebenen Daten durch Klick auf den nachfolgenden Button übersenden, erklären Sie sich damit einverstanden, dass wir Ihre Angaben für die Beantwortung Ihrer Anfrage bzw. Kontaktaufnahme verwenden. Eine Weitergabe an Dritte findet grundsätzlich nicht statt, es sei denn geltende Datenschutzvorschriften rechtfertigen eine Übertragung oder wir dazu gesetzlich verpflichtet sind. Sie können Ihre erteilte Einwilligung jederzeit mit Wirkung für die Zukunft widerrufen. Im Falle des Widerrufs werden Ihre Daten umgehend gelöscht. Ihre Daten werden ansonsten gelöscht, wenn wir Ihre Anfrage bearbeitet haben oder der Zweck der Speicherung entfallen ist. Sie können sich jederzeit über die zu Ihrer Person gespeicherten Daten informieren. Weitere Informationen zum Datenschutz finden Sie auch in der Datenschutzerklärung dieser Webseite

Joomla Forms makes it right. Balbooa.com